Jeruzalemska vinska pot - enodnevni pohod

Dovolite, da vas povabimo na potep po krožni Jeruzalemski poti, ki poteka skozi deželo najlepših vinogradov, vijugastih terasastih goric. Pokrajina čarobnih razgledov nas vabi v vseh letnih časih; živa in nemirna spomladi, polna sonca poleti, odeta v tisoče barv jeseni ter tiha in skrivnostna pozimi.

Sama pot ni naporna in povprečen popotnik porabi zanjo 2 uri in pol, ker pa nas ob poti k sebi vabijo različni ponudniki in turistične znamenitosti, pa vam priporočamo, da si zanjo vzamete še kakšno urco ali dve zraven. Pot poteka med mehko zaobljenimi vinskimi griči, prekrasni razgledi na vse strani neba pa bodo nepozabni raj za fotografe.

Potovanje pričnete v kraju s svetim imenom Jeruzalem, kjer si lahko ogledate znano romarsko cerkev Žalostne Matere božje, tam se lahko sprehodite in oddahnete v čudovitem parku, ki obdaja tamkajšnji Dvorec Jeruzalem.

Nadaljujete po poti in se po kratkem sprehodu že lahko prvič ustavite in okrepčate v Hotelu Sibon. Nato se počasi spustite v dolino, kjer vas iz bližnje Izletniško vinogradniške kmetije Ratek premami vonj po odlični kuhinji, ponujajo pa tudi odlična vina.

Med vinogradi se spustite v mirno dolino, a kaj hitro pa se pot ponovno povzpne na grič in se počasi približate še eni čudoviti vasici Svetinje. Tam se lahko ohladite in osvežite v bližnji vinoteki PEP´S HOUSE. Lepo speljana pot med vinogradi in lepotami mehko valovite pokrajine vsakemu popotniku vzame dih.      

Na zadnjem delu poti iz Svetinj proti Jeruzalemu se lahko okrepčate v znanem Gostišču Taverna ter si v njeni neposredni bližini ogledate še Zidanico Malek. Med zidovi 300 letne zidanice se skriva kapelica, manjši etnološki muzej s staro prešo in klet, v kateri lahko poskusimo vrhunska bela vina, ki prihajajo iz vinogradov, ki so nas spremljali ob poti.