Spoznajmo Destinacijo Jeruzalem Slovenija 3

9.00 Vaše potepanje se prične v simpatičnem mestecu Ormož, kjer vas pričaka lokalni turistični vodnik. Sledi voden ogled grajske pristave in ormoškega gradu, preko katerega spoznate celotno zgodovino našega mesteca.

10.30 Po ogledu gradu si v Grajski kavarniški popravljalnici na poseben način skuhate kavo, vsak pa si med ličnimi skodelicami izbere eno samo zase in jo odnese domov.

11.30 Skozi čudovit grajski park se sprehodite do vinske kleti Puklavec Family Wines v Ormožu, kjer vas vinski strokovnjak popelje skozi 5 nadstropij kleti, ki segajo 25 m globoko. Po ogledu pokusite odlična vina, ki jih pridelujejo.

13.00 Pot nadaljujete po dravski ravnici v Središče ob Dravi, kjer sledi ogled oljarne. Ob mamljivem vonju svežega olja, si ogledate njegovo proizvodnjo, pokusite pa tudi kulinarične dobrote iz bučnega olja in semenk.

14.30 Sledi vožnja po vinski cesti. Med vinskimi griči vas pot vodi do cerkve Žalostne Matere božje na Jeruzalemu, ki skriva več, kot ste si kdaj koli lahko predstavljali. Ogled.

15.30 Le streljaj od Jeruzalema, zaključite vaše popotovanje s pravo prleško pojedino. Gospodar pa vam ob kosilu predstavi odlična sveža vina, ki so značilna za naše kraje.

Ko vas bo na odhodu domov spremljalo zahajajoče sonce, ki se bo potapljalo med vinskimi griči, boste ugotovili, da ime Jeruzalem le ni tako iz trte izvito in ste res obiskali kraj s svetim imenom.

CENIK:

Cena na osebo (41 - 45 oseb):  52,00 EUR

Cena na osebo (36 - 40 oseb):  52,50 EUR

Cena na osebo (31 - 35 oseb):   54,00 EUR

  • Cena vključuje vse navedene storitve po programu, voden ogled Gradu in Grajske pristave Ormož, kava v grajski kavarni, ogled in degustacija 4 vin, kruh in sir v kleti Ormož, ogled in degustacija v oljarni Središče ob Dravi, voden ogled cerkvice na Jeruzalemu, kosilo s tremi hodi (2 juhi, 2 vrsti mesa, 2 prilogi, solata, sladica) s pokušino vin ob kosilu ter lokalnega turističnega vodnika.

  • Cena ne vključuje pijače pri kosilu.

  • Cene ne vključujejo avtobusnega prevoza (v lastni režiji).

  • Šofer ima gratis.

  • Prosimo za pisno potrditev programa.

  • Način plačila: v gotovini, po računu preko banke.

  • CENE VELJAJO V LETU 2023

 

JERUZALEM SLOVENIJA VABI!

 

INFORMACIJE IN REZERVACIJE:

Javni zavod za turizem, kulturo in šport občine Ormož

Grajski trg 3, 2270 Ormož

tel: 00386 2 741 53 56, 051 63 43 11,