Spoznajmo Destinacijo Jeruzalem Slovenija 4


9.00 Vaše potepanje se prične v simpatičnem mestecu Ormož, kjer vas pričaka lokalni turistični vodnik. Sledi obisk Grajske kavarniške popravljalnice, kjer si  na poseben način skuhate kavo, vsak pa si med ličnimi skodelicami izbere eno samo zase in jo odnese domov.

10.30 Nadaljujete z delavnico zdravilnih zelišč, ki vam jo pripravi zeliščarstvo Botanik. Vsak si izdela lastno ognjičevo mazilo.

ROTACIJA!!!

11.30 Skozi čudovit grajski park se sprehodite do vinske kleti Puklavec Family Wines v Ormožu, kjer vas vinski strokovnjak popelje skozi 5 nadstropij kleti, ki segajo 25 m globoko. Po ogledu pokusite odlična vina, ki jih pridelujejo.

13.00 Pot nadaljujete po dravski ravnici v Središče ob Dravi, kjer sledi ogled oljarne. Ob mamljivem vonju svežega olja, si ogledate njegovo proizvodnjo, pokusite pa tudi kulinarične dobrote iz bučnega olja in semenk.

14.30 Sledi vožnja po vinski cesti. Med vinskimi griči vas pot vodi do cerkve Žalostne Matere božje na Jeruzalemu, ki skriva več, kot ste si kdaj koli lahko predstavljali. Ogled.

15.30 Le streljaj od Jeruzalema, zaključite vaše popotovanje s pravo prleško pojedino.

 

Ko vas bo na odhodu domov spremljalo zahajajoče sonce, ki se bo potapljalo med vinskimi griči, boste ugotovili, da ime Jeruzalem le ni tako iz trte izvito in ste res obiskali kraj s svetim imenom.

 

CENIK:

Cena na osebo (41 - 45 oseb):  54,00 EUR

Cena na osebo (36 - 40 oseb):  54,50 EUR

Cena na osebo (31 - 35 oseb):  55,50 EUR

 

·      Cena vključuje vse navedene storitve po programu, zeliščarska delavnica, kava v grajski kavarni, ogled in degustacija 4 vin, kruh in sir v kleti Ormož, ogled in degustacija v oljarni Središče ob Dravi, voden ogled cerkvice na Jeruzalemu, kosilo s tremi hodi (2 juhi, 2 vrsti mesa, 2 prilogi, solata, sladica), ter lokalnega turističnega vodnika.

·      Cena ne vključuje pijače pri kosilu.

·      Cene ne vključujejo avtobusnega prevoza (v lastni režiji).

·      Šofer ima gratis.

·      Prosimo za pisno potrditev programa.

·      Način plačila: v gotovini, po računu preko banke.

·      Ponudba velja v letu 2024.

 

JERUZALEM SLOVENIJA VABI!

 

INFORMACIJE IN REZERVACIJE:

Javni zavod za turizem, kulturo in šport občine Ormož

Grajski trg 3, 2270 Ormož

tel: 00386 2 741 53 56, 051 63 43 11,

 tic@jeruzalem-slovenija.si,

 www.jeruzalem-slovenija.si