Sveti Tomaž

Občina Sveti Tomaž leži na obrobju Slovenskih goric in meji na štiri sosednje občine: Ormož, Dornavo, Juršince in Ljutomer.

 Občina se ponaša z neokrnjeno naravo, kjer najdete veliko možnosti za oddih ali sprostitev, pohodništvo, kolesarjenje. Tudi za obiskovalce z avtodomi je dobro poskrbljeno.

Priljubljeno zbirališče športnih ribičev je ribnik v Savcih, ki obiskovalcu nudi tako uživanje ob pogledih na prelepo naravo ali pa aktivno preživljanje časa ob ribolovu ali sprehodih. Čudovit razgled si lahko privoščite na Gomili, najvišjemu vrhu vzhodnih Slovenskih goric, na katerem stoji 17,5 metrov visok razgledni stolp.

 Poleg izjemne narave se kraj ponaša z ohranjanjem kulturne dediščine. V občini sta bila rojena dva velika moža, pisatelja in duhovnika Fran Ksaver Meško in dr. Stanko Cajnkar, ki sta pustila velik pečat v slovenski literaturi in zaznamovala kraj na kulturnem področju.

Kulturni spomenik iz leta 1715-1727 predstavlja Župnijska cerkev, ki odraža veliko, stilno napredno arhitekturo.

 Velik ponos občine je Klet – muzej Brumen, stara vsaj 255 let in, ki se je uvrstila v izbor 17 uspešno prenovljenih objektov kulturne dediščine v vseslovenskem projektu. Ob hiški je posajena tudi potomka najstarejše trte na svetu, modra kavčina.

 Za ohranjanje kulturne dediščine skrbi tudi Etnološka zbirka starih predmetov, ki priča o delu in življenju ljudi nekoč.

 Obiskovalce preseneti tudi edino prleško smučišče Globoki Klanec, ki mu rečemo tudi »Smučišče med vinogradi«.