Rokodelki Destinacije Jeruzalem Slovenija vabita na trajnostno doživetje

Kako še je danes živa rokodelska dejavnost v Destinaciji Jeruzalem Slovenija vam bosta prikazali dve naši še vedno dejavni rokodelki. Prleška gruda je vedno dala nam domačinom pogoje za dobro in kvalitetno preživetje. Več stoletna trajnostna tradicija s strokovnim vodenim doživetjem ponuja aktivno sodelovanje udeležencev. Vodeno doživetje ponuja aktivno sodelovanje udeležencev.

Program vodenega doživetja:

LONČARJENJE

Naša lončarka Urša že mnogo let ustvarja nepozabne izdelke z domačo prleško glino.

Vodena delavnica lončarjenja in oblikovanja gline z Urško bo vas s svojo srčnostjo in preprostostjo in strokovnostjo popeljala v svet ustvarjanja z glino. Doživeli boste pristen stik z glino in si pri tem ustvarili svoj lasten izdelek iz gline, ki ga boste vzeli s sabo. Tudi če še nimate izkušenj z oblikovanjem gline, vam bo Urška vse pokazala in razložila, da vam bo uspelo. Lončarjenje z Uršo ima najvišjo kakovost Destinacije Jeruzalem Slovenija in je pridobila certifikat kakovosti Kolektivne blagovne znamke Jeruzalem Slovenija.

OBED

Prleško kosilo bo sestavljeno iz dveh juh, vrst mesa, prilog, solate in sladice. Poskusili boste jedi, ki izkazujejo najvišjo kakovost Destinacije Jeruzalem Slovenija in so pridobile certifikat kakovosti Kolektivne blagovne znamke Jeruzalem Slovenija.

LAN

Teta Marta prikaže vse postopke pridelave lanu, kako se poseje, kako se žanje, tre in kako nastane lanena tkanina, saj prikaže tudi tkanje, ki ga rada deli z obiskovalci, ki se lahko tudi preizkusijo v tkanju. Obiskovalci se lahko tudi preizkusijo v drugih veščinah pri nastajanju lanenega platna.  Avtentičen prikaz, kako se pride od semena do lanenega platna, je prava mojstrovina, ki jo dandanes obvladujejo redki.

DEGUSTACIJA

Destinacija Jeruzalem Slovenija je vinska dežela, zato je potrebno poskusiti tudi vina, ki spadajo med 5 % najboljših vinskih leg na svetu. Degustacija bo vsebovala 4 vzorce vina in bo izvedena v eni izmed Hiš vina, ki izkazujejo najvišjo kakovost Destinacije Jeruzalem Slovenija in so pridobile certifikat kakovosti Kolektivne blagovne znamke Jeruzalem Slovenija.

TRAJANJE: 7 ur

CENA VSEBUJE:

Lončarsko delavnico in lasten izdelek

Laneno delavnico

Kosilo, trije hodi

Degustacija 4 vzorcev vina

Lokalnega turističnega vodnika

NAJMANJŠE ŠTEVILO UDELEŽENCEV: 8 

REZERVACIJA IN INFORMACIJA:

Javni zavod za turizem, kulturo in šport občine Ormož

Grajski trg 3, 2270 Ormož

tel: 00386 2 741 53 56, 00386 51 63 43 11

tic@jeruzalem-slovenija.si,  www.jeruzalem-slovenija.si   

Pošljite povpraševanje za ceno izleta.

Okvirni datum doživetja